Hoved menu
5-
4 æggeblommer (pasteuriserede)
2 æggehvider (pasteuriserede)
100 g sukker
½ stang vanilje
500 g mascarpone (flødeost)
ca, 4 dl. stærk kaffe (espresso)
1 dl. Amaretto (mandellikør)
Savoiardi-
cacaopulver
Lav en god stærk kaffe, gerne espresso. Lad den afkøle og bland den med Amaretto. Rør blommerne med sukker og vaniljekorn til en lys og luftig æggesnaps. (Der skal røres længe). Rør Mascarponen grundigt i. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. I en aflang form lægges et lag lady fingers. De skal dække bunden helt. Hvis de ikke lige passer, knækkes de i mindre stykker. Øs halvdelen af kaffelagen over. Så lægges et lag creme og derefter nok et lag lady fingers, som vædes i resten af lagen. Slut af med et lag creme og sæt formen på køl, gerne natten over eller mindst 4-