Hoved menu
Dej:
½ stk. appelsin, saft & skal heraf
½ citron, saft & skal heraf
125 g sukker
100 g honning
65 g margarine
2 æg
125 g hvedemel
20 g kakao
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
½ tsk stødt nellike
½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødt kardemomme
65 g smuttede & finthakkede mandler
Fyld:
½ vaniliestang
15 g ren rå marcipan
40 g tørrede abrikoser
10 g sukker
1½ dl vand
½ appelsin -
½ citron -
Overtræks-
125 g mørk 60 % chokolade
1¼ dl piskefløde
Pynt:
15 g smuttede & grofthakkede mandler
10 g usaltede & grofthakkede peanuts
En springform i diameter på 20-
Ganske lidt olie til at smøre formen med
Fremgangsmåde:
Appelsin skal, citron skal, appelsinsaft og citronsaft, stuetempereret margarine, honning og sukker røres luftig med en håndmikser. Tilsæt de stuetempererede æg -
Smør springformen og hæld dejen heri.
Bages ved 180 grader i 60-
Når kagen er afkølet tages den ud af formen og flækkes i to.
Fyld:
Vaniliestangen flækkes og kornene skrabes ud med en kniv. Kornene mases med en anelse af sukkeret, således at kornene skilles ad.
Vaniliesukker og de øvrige ingredienser kommes i en gryde og koges under låg, til abrikoserne er møre. Blend fyldet let så den bliver ensartet. Fyldet stilles koldt.
Saften fra ½ appelsin presses ud over den nederste honningkagebund og det kolde fyld smøres på. Toppen lægges på -
Ganache:
Chokoladen hakkes fint og op i en stor skål.
Fløden opvarmes i en gryde til ca 80 grader og tages af varmen.
Halvdelen af den varme fløde hældes over chokoladen. Der røres godt med en ske til massen bliver blank. Tilføj langsomt resten af den varme blanding og rør til ganachen er homogen og blank.
Hæld den lune ganache ud over den sammenlagte og kolde honningkage. Fordel den flydende ganache med en palet, så både side og top har ganache i et jævnt og tyndt lag. rys med hakkede mandler og peanuts.