Grillede aubergine og peberfrugt - Henrik Bengtsson

Gå til indhold

Hoved menu

Grillede aubergine og peberfrugt

Opskrifter > Antipaste

4-6 portioner
Skær en stor aubergine i 1 cm tykke skiver. Halvér 2 store røde peberfrugter og fjern kerner og membraner. Læg de røde pebre med skindsiden opad under den varme grill i 8 minutter, eller til skindet bobler op og bliver sort. Fjernes fra grillen og tildækkes med et fugtigt viskestykke. Nar de er afkølede nok, til at de kan holdes i hånden, trækkes skindet af og kødet skæres i tykke strimler. Aubergineskiverne pensles med rigelig olivenolie og grilles midt i ovnen til de er kraftigt gyldenbrune. Vend skiverne og pensl den anden side med olie og grill dem igen til de er gyldenbrune. Prøv ikke at fremskynde denne proces med en alt for varm gril, da langsom grilning gør, at sukkeret i auberginerne karamelliserer. Bland aubergine og peberfrugter i en skål sammen med 2 fed knust hvidløg, 2 spsk jomfruolivenolie, en knsp sukker og ca. 2 spsk friskhakket persille. Tildækkes og trækker i køleskabet natten over. Skal opnå stuetemperatur inden servering.


 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu