Græskarboller - Henrik Bengtsson

Gå til indhold

Hoved menu

Græskarboller

Opskrifter > Brød

Boller med græskarkerner og durummel skal godt nok forberedes aftenen før de skal spises, men har man styr på planlægningen bliver man belønnet med en gang rigtig lækre brunchboller.

Bortset fra at man skal huske at lave disse boller i god tid, er der tale om en utrolig let og hurtig tilberedning, da man slipper for at bruge tid og kræfter på at ælte dejen.

Ingredienser

25 g Gær
1⁄2 l Koldt vand
1 spsk Salt
2 hndf Græskarkerner
300 g Fint durummel
250 g Hvedemel

Fremgangsmåde

1. Start aftenen før disse boller skal spises med at opløse gæren i den kolde vand.

2. Tilsæt salt, græskarkerner og rør melet i til du har en tung og klistret dej - dette er den helt rigtige konsistens! Kom plastfilm over skålen, og sæt den på køl natten over.

3. Tænd for ovnen på 225 grader.

4. Med en ske fordeler du 10 klatter af dejen på en bageplade dækket med bagepapir. Drys eventuelt lidt mel over bollerne og lad dem hæve i 15 minutter.

5. Bag bollerne i 15 til 20 minutter eller til de begynder at blive gyldne.


 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu